چرا برق پشت آمپر میاد ولی استارت نمیخوره پژو؟
گاهی اوقات رانندگان پژو با مشکلی مواجه می شوند که در آن برق پشت آمپر می آید. ولی استارت نمی خورد پژو این وضعیت می تواند موجب نگرانی و سردرگمی شود زیرا خودرو ظاهراً برق دارد اما از روشن شدن خبری نیست.چنین اتفاقی معمولاً در مواقع حساس رخ می دهد و می تواند برنامه های روزمره را مختل کند.در این شرایط آگاهی از نحوه? برخورد با این مشکل و یافتن راه حل مناسب اهمیت زیادی دارد. اگرچه این مشکل می تواند دلایل متعددی داشته باشد. اما بررسی دقیق و اتخاذ اقدامات صحیح می تواند به راننده کمک کند تا سریع تر راه حلی برای آن پیدا کند و خودرو را بدون نیاز به کمک خارجی به حرکت درآورد.برای مکانیک سیار پژو با نیروهای ما تماس بگیرید.
دلایل آمدن برق پشت آمپر ولی استارت نخوردن پژو چیست؟
گاهی اوقات رانندگان پژو با مشکلی مواجه می شوند که در آن برق پشت آمپر می آید. ولی پژو استارت نمی خورد که این مسئله می تواند بسیار گیج کننده باشد. خودرو ظاهراً از نظر سیستم الکتریکی سالم است چراغ های پشت آمپر روشن می شوند اما هنگام چرخاندن سوئیچ یا فشردن دکمه? استارت هیچ اتفاقی نمی افتد.
این وضعیت می تواند باعث نگرانی و نا توانی در حرکت شود مخصوصاً زمانی که خودرو در یک مسیر پرتردد یا موقعیت اضطراری قرار دارد. عوامل مختلفی می توانند باعث بروز این مشکل شوند که برخی از آن ها مربوط به سیستم برق رسانی، برخی به استارت و برخی دیگر به مشکلات مکانیکی خودرو مربوط می شوند. در ادامه مهم ترین دلایل این مشکل را بررسی خواهیم کرد.برای امداد خودرو سیار از سایت ما دیدن کنید.
خرابی باتری
باتری خودرو یکی از مهم ترین اجزای سیستم برق رسانی است و اگرچه ممکن است برق پشت آمپر را تأمین کند اما در صورتی که ولتاژ کافی برای تأمین انرژی استارت نداشته باشد خودرو روشن نخواهد شد. خرابی سلول های داخلی، فرسودگی باتری یا تخلیه? بیش از حد آن از جمله مشکلاتی هستند که می توانند باعث چنین وضعیتی شوند.
اتصالات نامناسب باتری
اتصالات بین سر باتری ها و کابل های برق اگر دچار زنگ زدگی، شل شدگی یا قطع شدگی باشند ممکن است جریان الکتریکی کافی به استارت نرسد. گاهی اوقات ممکن است با تکان دادن کابل ها یا تمیز کردن سر باتری مشکل برطرف شود اما در برخی موارد نیاز به بررسی دقیقتر خواهد بود.
خرابی اتوماتیک استارت
اتوماتیک استارت وظیفه? انتقال جریان الکتریکی از باتری به موتور استارت را بر عهده دارد. اگر این قطعه خراب شده باشد ممکن است صدای تق تق هنگام استارت زدن شنیده شود. یا خودرو اصلاً هیچ واکنشی نشان ندهد. این مشکل معمولاً به دلیل فرسودگی یا قطع شدن اتصالات داخلی اتوماتیک رخ می دهد.
مشکل در موتور استارت
اگر موتور استارت دچار آسیب شده باشد نمی تواند نیروی لازم برای چرخاندن میل لنگ را تأمین کند. این مشکل ممکن است ناشی از زغال های فرسوده، گیرکردن چرخ دنده ها یا حتی سوختن سیم پیچ داخلی باشد. در چنین شرایطی حتی اگر همه? سیستم های برق خودرو به درستی کار کنند موتور روشن نخواهد شد.
خرابی سوئیچ استارت
سوئیچ استارت یکی دیگر از بخش های کلیدی در فرآیند روشن شدن خودرو است. اگر این قطعه دچار فرسودگی یا قطعی در اتصالات داخلی شده باشد ممکن است جریان الکتریکی به درستی به استارت منتقل نشود. در برخی موارد چرخاندن چند باره? سوئیچ یا استفاده از سوئیچ یدکی می تواند مشکل را مشخص کند.
خرابی رله? استارت
رله? استارت وظیفه? تقویت جریان الکتریکی مورد نیاز برای فعال سازی استارت را بر عهده دارد. اگر این قطعه خراب شود ممکن است هنگام استارت زدن هیچ صدایی از استارت شنیده نشود و خودرو روشن نشود. این مشکل معمولاً در خودروهایی که سیستم برق رسانی آن ها ضعیف است بیشتر مشاهده می شود.
قطع شدن سیم کشی استارت
سیم هایی که جریان الکتریکی را از باتری به استارت منتقل می کنند در صورت پوسیدگی، پارگی یا قطع شدگی می توانند مانع از روشن شدن خودرو شوند. این مشکل بیشتر در خودروهایی که مدت زیادی از عمر آن ها گذشته یا در محیط های مرطوب کار کردهاند مشاهده می شود.
مشکل در کامپیوتر یا ECU خودرو
در برخی از خودروهای پژو که دارای سیستم کنترل الکترونیکی پیشرفته هستند خرابی ECU می تواند باعث عدم ارسال فرمان استارت شود. اگر ECU دچار مشکل شده باشد ممکن است حتی در صورت سالم بودن سایر قطعات خودرو روشن نشود.
فعال شدن سیستم ضد سرقت (ایموبلایزر)
در خودروهای جدید تر سیستم ضد سرقت یا ایموبلایزر ممکن است به دلیل خرابی یا عدم شناسایی درست سوئیچ استارت خودرو را غیرفعال کند. در چنین شرایطی معمولاً چراغ مخصوص سیستم ایموبلایزر روی صفحه? آمپر چشمک می زند.
مشکل در گیربکس (برای خودروهای دنده? اتوماتیک)
در خودروهای دنده? اتوماتیک اگر اهرم دنده در حالت مناسب (مثلاً P یا N) قرار نداشته باشد خودرو استارت نخواهد خورد. این یک ویژگی ایمنی است که مانع از روشن شدن خودرو در دنده های دیگر می شود. اگر سنسور موقعیت دنده نیز خراب شده باشد ممکن است این مشکل رخ دهد.
خرابی دینام
هرچند دینام وظیفه? شارژ باتری را بر عهده دارد و مستقیماً در استارت زدن نقش ندارد اما اگر دینام به درستی کار نکند ممکن است باتری به مرور زمان تخلیه شده و نتواند نیروی کافی برای استارتدزدن تأمین کند.
راهکارهایی برای برطرف کردن مشکل استارت نخوردن پژو در صورت آمدن برق پشت آمپر
گاهی اوقات رانندگان پژو با مشکلی مواجه می شوند که علی رغم روشن شدن چراغ های پشت آمپر خودرو استارت نمی خورد. این وضعیت می تواند باعث نگرانی و سردرگمی شود اما همیشه به خرابی های رایج سیستم استارت مربوط نیست. گاهی راه کارهایی ساده و عملی وجود دارند که بدون نیاز به بررسی های پیچیده یا تعویض قطعات می توانند مشکل را برطرف کنند. این روش ها شامل اقداماتی هستند که ممکن است در نگاه اول غیرمرتبط به نظر برسند اما در بسیاری از موارد راه گشا بوده و به راننده کمک می کنند تا بدون نیاز به مراجعه به تعمیرکار خودرو را مجدداً روشن کند. در ادامه برخی از این راه کارها را بررسی می کنیم.
استفاده از نور بالای چراغ ها برای چند ثانیه
یکی از روش های غیرمعمول اما مؤثر در برخی موارد این است که قبل از استارت زدن برای چند ثانیه چراغ های نوربالا را روشن کنید. این کار می تواند باعث تحریک و تنظیم مجدد برخی از بخش های الکتریکی خودرو شود و در صورتی که یک اختلال جزئی در جریان برق وجود داشته باشد ممکن است مشکل را برطرف کند. این روش به ویژه در مواقعی که افت ولتاژ جزئی در مدار الکتریکی خودرو رخ داده باشد می تواند تأثیرگذار باشد.
قفل و باز کردن خودرو با ریموت
در برخی موارد سیستم ضد سرقت خودرو می تواند باعث جلوگیری از استارت خوردن شود حتی اگر برق پشت آمپر بیاید. یک راه ساده برای رفع این مشکل استفاده از ریموت کنترل خودرو است. با ریموت درب های خودرو را قفل کرده و سپس دوباره باز کنید. این کار باعث می شود که سیستم امنیتی خودرو دوباره تنظیم شود و اگر اشکالی در تشخیص کلید وجود داشته باشد آن را برطرف کند. در برخی خودروها این روش یک راه ساده اما مؤثر برای حل مشکل استارت نخوردن است.
تغییر شدت فشار روی کلید استارت
گاهی اوقات مشکل می تواند به دلیل گیر کردن یا عدم تماس کامل بخش داخلی سوئیچ استارت باشد. یک روش کاربردی این است که کلید را با شدت های مختلف بچرخانید یعنی یک بار با فشار خیلی کم، یک بار با فشار متوسط و یک بار با کمی فشار بیشتر. این تغییرات می تواند باعث برقراری اتصال صحیح بین قطعات داخلی سوئیچ شود و در نهایت خودرو را روشن کند. همچنین امتحان کردن کلید در زاویه های مختلف ممکن است در برخی موارد تأثیرگذار باشد.
باز و بسته کردن کاپوت و بررسی اتصالات
گاهی اوقات یک اتصال ناقص در بخش های الکتریکی یا حتی یک قطعه کمی جا به جا شده می تواند مانع از روشن شدن خودرو شود. باز کردن کاپوت و نگاه کردن به بخش های قابل دسترس مانند جعبه فیوز، سر باتری ها و کابل های اصلی می تواند مفید باشد. گاهی با یک تکان ملایم به برخی از این بخش ها ارتباط الکتریکی مجدداً برقرار شده و خودرو روشن می شود. این کار به ویژه زمانی مفید است که خودرو به تازگی دست انداز شدیدی را پشت سر گذاشته یا مدتی در وضعیت نامتعادل قرار گرفته باشد.
خاموش کردن خودرو و بیرون آمدن از آن برای چند دقیقه
در برخی از خودرو ها سیستم های الکترونیکی دارای مکانیسم های حفاظتی هستند. که در صورت تشخیص یک وضعیت غیرعادی ممکن است مانع از استارت خوردن شوند. یکی از راه های ساده اما مؤثر این است که خودرو را به طور کامل خاموش کنید درب را ببندید از خودرو خارج شوید و برای چند دقیقه صبر کنید. سپس دوباره درب را باز کرده و استارت بزنید. این کار باعث می شود برخی از سیستم های الکترونیکی ریست شوند و در برخی موارد مشکل را برطرف کند.